Ergoterapi & traumeterapi

Det kan være svært at spise

Spisning er et sårbart emne at berøre, – jeg sidder gerne med ved bordet.

At kunne give vores børn mad, se dem undersøge og spise vores mad, er en stor glæde for alle forældre. Når det ikke sker, – at barnet trækker sig fra mad og bord, – så rammer det os hårdt. Jeg vil gerne understøtte og undervise forældre og andre nære personer, hvor kompliceret det er at spise, – både motorisk og sensorisk – og vejlede i hvordan vi kan hjælpe til en god spiseudvikling.

Der er mange holdninger til mad blandt bedsteforældre, venner og kollegaer. Jeg oplever ofte forældre være meget fortvivlede, da de har svært ved at finde “deres egen vej med deres barn” i stormen af velmenende anvisninger.

Sammen med forældrene belyser vi helt konkret hvad barnets mund kan, – motorisk og sensorisk. Jeg underviser forældre i deres barns spiseudviklingen, så forældrene selv kan være aktive og vidende i det kommende arbejde.  Der vil være vejledning i lege med mad og redskaber til samværet i spisesituationen. Med viden og redskaber skabes der den altafgørende ro, således at barnet med små skridt kan udvide sin spiselyst.

Mange af mine anvisninger bygger på mange års erfaringer i vejledning ud fra metoden SOS Approach to Feeding.
Mit samarbejde med forældrene vil være en vekslen mellem vejledning til forældre, evt. små videoklip af en spisesituation eller observationer i hjemmet.